Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Работа посвящена рассмотрению перспективы создания многослойных десертов на основе абрикосового пюре, изготовленного из отечественного сырья, с возможностью его обогащения пребиотиками. Приведено помологическое описание 10 сортов абрикосов, выращенных на территории п-ова Крым, определены физико-химические показатели абрикосов сортов «Kabassi» и «Фиолент» и плодовых пюре из них. Разработаны рецептуры, технология приготовления и технико-технологические карты для обогащенных многослойных десертов на основе абрикосового пюре. Составлены дегустационные листы для оценки абрикосовых пюре и разработанных десертов. Для готовых продуктов проведена органолептическая оценка и расчет пищевой и энергетической ценности.
The work is devoted to the prospects of creating multi-layered desserts based on apricot puree, prepared from domestic raw materials, with the possibility of enriching it with prebiotics. The pomological description of 10 varieties of apricots grown on the territory of the Crimean Peninsula is given, physical and chemical parameters of the apricots of the «Kabassi» and «Fiolent» varieties and fruit purees from them are determined. The recipe, cooking technology and technical and technological maps for enriched multilayer desserts based on apricot puree have been developed. Tasting sheets for apricot puree and designed desserts have been developed. Organoleptic evaluation and calculation of food and energy value were carried out for the finished products.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 75
Last 30 days: 1 Detailed usage statistics |