Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
В данной работе проведён анализ литературных данных по работе самоспекающихся электродов. Разработана методика и проведены лабораторные эксперименты по влиянию состава электродной массы на качество самоспекающегося электрода. Проведена серия экспериментов по определению диапазона температур, в котором масса обладает высокой текучестью. В лабораторных условиях выявлены температурные зоны в которых повышение темпа нагрева оказывает наиболее сильное влияние на прочность электрода. Выработаны рекомендации по составу и режиму спекания для оптимизации обслуживания электродов.
In this paper, an analysis of the literature data on the operation of self-interfacing electrodes is performed. A technique has been developed and laboratory experiments have been conducted on the effect of the composition of the electrode mass on the quality of a self-caking electrode. A series of experiments to determine the temperature range in which the mass has a high fluidity. Under laboratory conditions, temperature zones have been identified in which an increase in the heating rate has the strongest effect on the strength of the electrode. Recommendations on the composition and mode of sintering were developed to optimize electrode maintenance.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 16
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |