Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
В работе предложен подход к анализу свободных жирных кислот (СЖК) в виде монокарбоксилатов бария в биологических образцах различной природы методом МАЛДИ масс-спектрометрии. Предложенный подход основан на формировании непосредственно на МАЛДИ мишени мономолекулярных пленок Ленгмюра на границе раздела фаз водного раствора ацетата бария с добавлением 2,5-дигидроксибензойной кислоты и гексанового раствора, содержащего СЖК. Для 5 насыщенных СЖК определены пределы обнаружения и количественного определения, которые находятся в диапазоне 10^(-13) - 10^(-14) моль. Изучен состав СЖК в 9 биологических образцах различной природы и идентифицирована 31 различная СЖК. Продемонстрирована возможность применения подхода для анализа профилей СЖК при токсикологических исследованиях.
In the given work the approach for analysis of free fatty acids (FFAs) in the form of barium monocarboxylates in biological samples of different origin using MALDI mass spectrometry is proposed. Suggested approach relies on formation of monomolecular Langmuir films at the interphase of aqueous barium acetate solution, supplemented with 2,5-dihydroxybenzoic acid, and hexane solution, containing FFAs, directly on MALDI target. The measured limits of detection and limits of quantitation for 5 saturated FFAs are in the range of 10^(-13) - 10^(-14) mol. FFAs composition of 9 biological samples of different origin is investigated and 31 individual FFAs are identified. The applicability of suggested approach for FFAs profiling in toxicological experiments is demonstrated.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 38
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |