Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Разработка рецептуры, технологии и стратегии реализации киргизского национального напитка Максым». Объектом исследования выбран киргизско-казахский национальный напиток на зерновой основе – максым. В работе проведен обзор национальных напитков на молочной и зерновой основе, рассмотрено сырье и традиционная технология производства киргизско-казахского национального напитка максым. Показано, что национальные напитки на зерновой основе мало знакомы большинству потребителей, поэтому исследования их акту-альны. В работе представлены модифицированная рецептура и технология производства национального напитка максым, проведена органолептическая оценка разработанного продукта. Научная новизна состоит в исследовании физико-химических и микро-биологических показателей напитка, приготовленного по модифицированной рецептуре, в обосновании модификации традиционной рецептуры и технологии, а также в проведении маркетинговых исследований спроса потребителей Санкт-Петербурга на национальные напитки. Практическая значимость за-ключается в разработке на основе результатов исследований стратегии реализации напитка максым в предприятиях торговли и общественного питания Санкт-Петербурга. Стратегия предусматривает проведение рекламной кампании, продажу напитка в магазинах национальных продуктов, в кафе и ресторанах национальной кухни.
The subject of the graduate qualification work is «Development of the recipe, technology and strategy for the implementation ofthe Kyrgyz national drink Maksim». The object of the research is the Kyrgyz-Kazakh national drink on a cereal basis - maksim. The paper reviews national dairy and cereal-based drinks, considers raw materials and traditional production technology of the Kyrgyz-Kazakh national drink maksim. It is shown that national cereal-based drinks are little known to most consumers, so their research is relevant. The paper presents a modified recipe and production technology of the national drink maksim, an organoleptic assessment of the developed product. The scientific novelty consists in the study of the physicochemical and microbiological indicators of a drink prepared according to a modified recipe, in justifying the modification of the traditional recipe and technology, as well as in conducting marketing research on the demand of St. Petersburg consumers for national drinks. The practical significance lies in the development, based on the research results, of a strategy for the sale of the drink maksim in trade and public catering enterprises of St. Petersburg. The strategy provides for an advertising campaign, the sale of the drink in stores of national products, in cafes and restaurants of national cuisine.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 26
Last 30 days: 2 Detailed usage statistics |