Details

Title: Развитие малого бизнеса в условиях высокой неопределенности (на примере предприятия общественного питания): выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 38.03.02 «Менеджмент» ; образовательная программа 38.03.02_01 «Бизнес-администрирование»
Creators: Эргелди Тургай
Scientific adviser: Тесля Анна Борисовна
Other creators: Измайлов Максим Кириллович
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2021
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: пандемия; малый бизнес; перспективы развития; цифровизация; риски; доставка готовых блюд; pandemia; small business; development prospects; digitalization; risks; delivery of ready meals
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 38.03.02
Speciality group (FGOS): 380000 - Экономика и управление
Links: Отзыв руководителя; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2021/vr/vr21-3881
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\13612

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Целью работы является разработка малого бизнеса в условиях высокой неопределенности на примере предприятия общественного питания. Задачи работы: - выявление основных проблем малого бизнеса во время пандемии Covid-19; - изучение мер государственной поддержи малого бизнеса в России во время пандемии Covid-19; - рассмотрение роли цифровых технологий как способа снижения рисков ведения малого бизнеса в условиях пандемии; - выявление предпочтительных сфер ведения малого бизнеса в период и после пандемии; -разработка бизнес – плана доставки готовых блюд. Методы: применялись общенаучные методы исследования: контентный и сравнительный анализ, а также специфические методы исследования, в частности, методы орг. проектирования и оценки экономической привлекательности проектов. Основные результаты работы: - изучена проблематика открытия малого бизнеса в условия высокой неопределенности; - проведена оценка рисков в деятельности предприятия малого бизнеса; - обоснована экономическая целесообразность в открытие предприятия малого бизнеса по доставке готовых блюд. Практическая значимость работы определяется возможностью применения предложенных подходов к управлению предприятиями малого бизнеса в условиях пандемии и созданием наиболее перспективного бизнеса.

The purpose is the formation of recommendations that ensure the development of small business in conditions of high uncertainty for a public catering enterprise Tasks of the graduate qualification work: - identifying the main problems of small businesses during the Covid-19 pandemic - study of measures of state support for small businesses in Russia during the Covid-19 pandemic; - consideration of the role of digital technologies as a way to reduce the risks of running a small business in a pandemic; - identification of preferred areas of small business during and after the pandemic. Methods: general scientific research methods were used: content and comparative analysis, as well as specific research methods, in particular, org. designing and evaluating the economic attractiveness of projects. The main results of the graduate qualification work: - studied the problems of starting a small business in conditions of high uncertainty; - an assessment of risks in the activities of a small business was carried out; - justified the economic feasibility of opening a small business for the delivery of ready-made meals. The practical significance is determined by the possibility of applying the proposed approaches to managing small businesses in a pandemic and creating the most promising business.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
External organizations N2 All Read
External organizations N1 All
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
Internet Authorized users (not from SPbPU, N2) Read
Internet Authorized users (not from SPbPU, N1)
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 17
Last 30 days: 1
Detailed usage statistics