Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Разработка системы адаптации сотрудников ресторанной службы на предприятии индустрии гостеприимства». Данная работа посвящена исследованию проблем адаптации персонала и разработке системы адаптации сотрудников ресторанной службы на предприятии индустрии гостеприимства. Задачи, которые решались в ходе исследования: 1. Исследовать теоретические аспекты организации системы адаптации персонала. 2. Исследование процесса формирования системы адаптации персонала в гостинице «Англетер». 3. Выявление недостатков в системе адаптации сотрудников гостиницы «Англетер». 4. Определение направления по совершенствованию мер по адаптации сотрудников гостиницы «Англетер». 5. Разработка программы адаптации сотрудников ресторанной службы в гостинице «Англетер». Предметом исследования выступает система адаптации сотрудников ресторанной службы на предприятии индустрии гостеприимства. Работа проведена на базе гостиницы «Англетер», где собиралась значительная часть фактического материала: результаты финансово-экономической деятельности предприятия, анализ кадрового потенциала. Была составлена анкета и проведен опрос сотрудников ресторанной службы. В результате была проанализирована система адаптации на предприятии. Разработаны эффективные меры по созданию системы адаптации на предприятии. На основании проведенных исследований в гостинице «Англетер» было принято решение о совершенствовании существующей системы адаптации, разработке новой программы адаптации и составлении организационных документов об адаптации сотрудников ресторанной службы.
The topic of the final qualification work: "Development of the system of adaptation of restaurant service employees at the enterprise of the hospitality industry". This work is devoted to the study of the problems of personnel adaptation and the development of a system of adaptation of restaurant service employees at the enterprise of the hospitality industry. Tasks that were solved in the course of the study: 1. Study of the theoretical aspects of the organization of the personnel adaptation system. 2. Study of the process of forming the system of personnel adaptation in the hotel "Angleterre". 3. Study of the process of forming the system of personnel adaptation in the hotel "Angleterre". 4. Identification of problems in the system of adaptation of employees of the hotel "Angleterre". 5. Determination of the direction for improvement of measures for adaptation of employees of the hotel "Angleterre". 6. Development of the program for adaptation of employees of the restaurant service in the hotel "Angleterre". The work was carried out based on hotel"Angleterre", where a significant part of the factual material was collected: results of financial and economic activity of the enterprise, analysis of human resources potential. A questionnaire was drawn up and a survey of hotel and restaurant staff was conducted. As a result, the adaptation system at the enterprise was analyzed. Effective measures have been developed to create an adaptation system at the enterprise. Based on the research conducted at the hotel "Angleterre", it was decided to improve the existing adaptation system, develop a new adaptation program and draw up organizational documents on the adaptation of restaurant service employees.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 48
Last 30 days: 1 Detailed usage statistics |