Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Сравнительная оценка качества различных видов «растительного молока», анализ ассортимента в розничной и онлайн торговле и разработка предложений по совершенствованию ассортимента». Данная работа посвящена оценке качества напитков безалкогольных на растительном сырье «растительное молоко», изготовленных на разной сырьевой основе, анализу спроса и предложения на них. В работе рассмотрены товароведная характеристика напитков на растительном сырье «растительное молоко», факторы, формирующие и сохраняющие качество напитков, пищевая ценность, требования к качеству и безопасности. Проанализированы структура ассортимента напитков на растительном сырье, спрос и предложение товара в розничной и онлайн торговле, и промышленный ассортимент на рынке Санкт-Петербурга. Проведена оценка качества напитков по состоянию упаковки и правильности маркировки, состава заявленных компонентов; определены органолептические и физико-химические показатели. Установлено, что качество растительного молока различается в зависимости от используемого сырья. Растительное молоко из зернового сырья содержит больше сухих веществ, что повышает их вязкость. В растительное молоко из орехового сырья из-за низкого содержания сухих веществ вводят стабилизаторы. Наилучшими показателями качества обладает гречневый напиток торговой марки «NeMoloko», изготовленный в России. Анализ современного ассортимента напитков «растительное молоко» и потребительских предпочтений в розничной и онлайн торговле позволил сформировать рекомендации по совершенствованию ассортимента.
The topic of the final qualification work: "Comparative assessment of the quality of various types of "vegetable milk", analysis of the assortment in retail and online trade and development of proposals for improving the assortment". This work is devoted to assessing the quality of plant-based non-alcoholic beverages "vegetable milk" made on a different raw material basis, analyzing the supply and demand for them.The paper considers the commodity characteristics of drinks based on vegetable raw materials "vegetable milk", factors that form and maintain the quality of drinks, nutritional value, quality and safety requirements. The structure of the assortment of drinks based on vegetable raw materials, the supply and demand of goods in retail and online trade, and the industrial assortment in the market of St. Petersburg are analyzed. The quality of drinks was assessed in terms of the state of packaging and the correctness of labeling, the composition of the declared components; organoleptic and physico-chemical parameters were determined.It has been established that the quality of vegetable milk varies depending on the raw materials used. Vegetable milk from grain raw materials contains more solids, which increases their viscosity. Due to the low content of solids, stabilizers are introduced into vegetable milk from nut raw materials. The buckwheat drink of the NeMoloko brand, made in Russia, has the best quality indicators. An analysis of the current range of "vegetable milk" drinks and consumer preferences in retail and online trade made it possible to formulate recommendations for improving the range.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 9
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |