Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Совершенствование технологии и организация производства вегетарианской продукции из нута». Данная работа посвящена изучению рынка специализированной продукции для вегетарианцев, изучению технологии производства кулинарной продукции из нута и совершенствованию технологии производства. Задачи, которые были решены в ходе исследования: 1) Проведен обзора отечественных и зарубежных источников по особенностям вегетарианского питания, пищевой ценности нута, технологии производства традиционной и новой продукции из нута. Обзор рынка показал, что самой зарекомендовавшей себя на рынке продукцией из нута является хумус и фалафель. 2) Исследовано содержания сухих и водорастворимых веществ в отваре нута (аквафабе), пенообразующая способность аквафабы и проведено сравнение аквафабы с яичным белком. 3) Разработана производственная программа специализированного цеха по производству продукции из нута (хумуса, фалафеля, аквафабы), техническая и технологическая документации (ТУ и ТИ). 4) Разработана планировка заготовочного предприятия с учетом поточности технологического процесса и учетом современного оборудования. В качестве основного оборудования производства были выбраны пищеварочные котлы с миксерами и сливными кранами, вакуум-выпарная установка для концентрирования аквафабы и стол импульсно-вакуумной сушки для высушивания аквафабы. Площадь специализированного цеха составила 138 м2 .5). Разработан план специализированного цеха с расстановкой технологического оборудования (М 1:50).
The subject of the graduate qualification work is "Improvement of technology and organization of production of vegetarian products from chickpeas". This work is devoted to the study of the market of specialized products for vegetarians, the study of the technology for the production of culinary products from chickpeas and the improvement of production technology. Tasks that were solved in the course of the study: 1) A review of domestic and foreign sources was carried out on the peculiarities of vegetarian nutrition, the nutritional value of chickpeas, the technology for the production of traditional and new chickpea products. The market survey showed that the most established chickpea products on the market are hummus and falafel. 2) The content of dry and water-soluble substances in a decoction of chickpeas (aquafaba), the foaming ability of aquafaba, and a comparison of aquafaba with egg white were studied. 3) A production plan has been developed for a specialized facility to produce chickpeas products (hummus, falafel, aquafaba) as well as technical and technological documentation (TU and TI) was developed. 4) The layout of the procurement enterprise has been developed, considering the accuracy of the technological process and modern equipment. As the main production equipment, food kettles with mixers and drain taps, a vacuum evaporator for aquafaba concentration and a pulse-vacuum drying table for aquafaba drying were chosen. The area of the specialized facility was 138 m2. 5) A plan of a specialized workshop was developed with the arrangement of technological equipment (M 1:50).
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Table of Contents
- Листы и виды
- Модель
Usage statistics
Access count: 11
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |