Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Данная работа посвящена исследованию влияния способа регидратации дрожжей на сбраживание яблочного сусла. Задачи, которые решались в ходе исследования: Изучить источники литературы по теме исследования; Изучить нормативно-техническую документацию на напитки брожения; Освоить методы определения качественных показателей слабоалкогольных напитков; Исследовать влияние состава субстрата на скорость регидратации дрожжей; Приготовить напитки брожения на основе яблочного сусла; Исследовать приготовленные напитки брожения. Объекты исследования: дрожжи, яблочный сок промышленного производства и сброженное яблочное сусло. Работа выполнена на базе лаборатории биотехнологии ВШБиПП ИБСиБ. Анализируемыми показателями были: органолептические, массовая доля сухих веществ в соке рефрактометрически, кислотность сока методом титрования. Цель работы: сравнить разные способы регидратации дрожжей и их влияние на сбраживание яблочного сусла. Выводы: было произведено сравнение трех способ регидратации дрожжей и установлено влияние на сбраживание яблочного сусла.
This work is devoted to the study of the effect of the yeast rehydration method on the fermentation of apple wort. Tasks that were solved during the study: - To study the sources of literature on the research topic; Study the regulatory and technical documentation for fermentation beverages; - To master the methods of determining the quality indicators of low-alcohol beverages; - To investigate the effect of the substrate composition on the rate of yeast rehydration; - Prepare fermentation drinks based on apple wort; - Explore prepared fermentation drinks. Objects of research: yeast, industrial juice and fermented apple wort. The work was carried out on the basis of the laboratory of biotechnology of the Higher School of Biology and Production of IBSiB. The analyzed indicators were: organoleptic, the mass fraction of dry substances in the juice refractometrically, the acidity of the juice by titration. The purpose of the work: to compare different methods of yeast rehydration and their effect on the fermentation of apple wort. Conclusions: three methods of yeast rehydration were compared and the effect on the fermentation of apple wort was established.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 12
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |