Details

Title: Традиционная русская кухня как элемент культурной дипломатии: выпускная квалификационная работа магистра по направлению 41.04.01 - Зарубежное регионоведение ; 41.04.01_03 - Российская Федерация (международная образовательная программа)
Creators: Ли Е
Scientific adviser: Болгов Радомир Викторович
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Гуманитарный институт
Imprint: Санкт-Петербург, 2019
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: культурная дипломатия; традиционная русская кухня; дипломатические приемы; гала-ужин; национальная кухня
LBC: 71.41(2Рос)
Document type: Master graduation qualification work
File type: PDF
Language: English
Level of education: Master
Speciality code (FGOS): 41.04.01
Speciality group (FGOS): 410000 - Политические науки и регионоведение
Links: Отзыв руководителя; Рецензия; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2019/vr/vr19-5867
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\4935

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Предметом дипломной работы являются разработка дипломатической обеденной программы с использованием блюд русской национальной кухни. Культурная дипломатия, которая является формой обмена идеями, ценностями, традициями и другими аспектами культуры и самобытности, помогает создать прочную основу для межкультурного взаимодействия с учетом соблюдения принципов справедливости, равенства, защиты прав человека, уважения и признания культурного разнообразия, способствуя глобальному «диалогу» культур» и, как следствие, ведет к поддержанию международного мира и стабильности.

Cultural diplomacy, which is a form of exchanging ideas, values, traditions and other aspects of culture and identity, helps create solid foundations for intercultural interaction, in view of adherence to the principles of justice, equality, protection of human rights, respect and recognition of cultural diversity, promoting global “dialogue” cultures” and, as a result, leads to the maintenance of international peace and stability.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Table of Contents

  • INTRODUCTION
  • CHAPTER 1. THEORETICAL FEATURES OF CULTURAL DIPLOM
    • 1.1 the Concept of cultural diplomacy: the main fe
    • 1.2 Instruments of cultural diplomacy
    • 1.3 Cultural diplomacy in the system of internatio
    • CHAPTER 2. TRADITIONAL RUSSIAN CUISINE, ITS ROLE A
    • 2.1 Traditional Russian cuisine as an element of R
    • 2.2 Gastronomic etiquette in the system of diploma
    • 2.3 The role of national cuisine in the system of
  • CHAPTER 3. THE USE OF TRADITIONAL RUSSIAN CUISINE
    • 3.1 Analysis of previous diplomatic receptions and
    • 3.2 Event Schedule
    • 3.3 Description of the event
  • CONCLUSION
  • REFERENCES

Usage statistics

stat Access count: 28
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics