Details

Title: Разработка мероприятий по улучшению условий труда сотрудников сети кофеен: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 20.03.01 «Техносферная безопасность» ; образовательная программа 20.03.01_07 «Техносферная безопасность (общий профиль)»
Creators: Безкоровайная Юлия Сергеевна
Scientific adviser: Каверзнева Татьяна Тимофеевна
Other creators: Идрисова Джамиля Идрисовна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Инженерно-строительный институт
Imprint: Санкт-Петербург, 2021
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: улучшение условий труда; рекомендации; факторы производственной среды; общественное питание; improvement of working conditions; recommendations; factors of production environment; catering
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 20.03.01
Speciality group (FGOS): 200000 - Техносферная безопасность и природообустройство
Links: Отзыв руководителя; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2021/vr/vr21-1259
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\15286

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Объект исследования – официант-бармен. Предмет исследования - условия труда официанта-бармена. Цель работы – изучение факторов, влияющих на деятельность сотрудников сети кофеен, разработка мероприятий по улучшению условий труда и их обоснование. Задачи, решаемые в процессе исследования: − идентификация опасностей, присущих рабочему месту официанта-бармена; − разработка анкеты на основе выявленных опасностей для оценки профессионального риска сотрудников; − проведение анкетирования и оценка рисков; − на основании полученных результатов разработка мероприятий по улучшению условий труда сотрудников. Методы, используемые в процессе исследования: изучение литературы, документов, анализ, синтез, обобщение, наблюдение, мониторинг, письменный опрос, абстрагирование. В работе выявлены наиболее опасные и вредные факторы производственной среды, негативно влияющие на сотрудников сети, основной источник которых – профессиональное оборудование. Результатами проведенного исследования являются оценка профессионального риска на основе анкетирования сотрудников и перечень мероприятий, направленный на снижение уровня воздействия негативных факторов среды.

The object of the study is a bartender waiter. The subject of the study is the working conditions of the bartender waiter. The purpose of the work is to study the factors affecting the activities of employees of the coffee chain, develop events to improve working conditions and their justification. Problems solved during the research process: Identification of hazards inherent in the workplace of the bartender waiter; - Development of a questionnaire based on identified hazards to assess the professional risk of employees; - Conducting questionnaires and risk assessment; - On the basis of the results obtained, development of events to improve the working conditions of employees. Methods used in the research process: studying literature, documents, analysis, synthesis, generalization, observation, monitoring, written survey, abstraction. The work revealed the most dangerous and harmful factors of the production environment that negatively affect network employees, the main source of which is professional equipment. The results of the study are a professional risk assessment based on employee questionnaires and a list of events aimed at reducing the level of impact of negative environmental factors.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 10
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics