Детальная информация

Название: Food contamination by packaging: migration of chemicals from food contact materials
Авторы: Rodríguez Bernaldo de Quirós Ana
Другие авторы: Garcia Ibarra Verónica; Lestido Cardama Antia; Sendón Raquel
Коллекция: Электронные книги зарубежных издательств; Общая коллекция
Тематика: Food — Packaging — Materials.; Food contamination — Prevention.; Bisphenol A — Toxicology.; Food poisoning.; Bisphenol A.; Lebensmittelchemie.; Lebensmittelvergiftung.; EBSCO eBooks
Тип документа: Другой
Тип файла: PDF
Язык: Английский
Права доступа: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Ключ записи: on1114871040

Разрешенные действия:

pdf/2215152.pdf
Действие 'Прочитать' будет доступно, если вы выполните вход в систему или будете работать с сайтом на компьютере в другой сети Действие 'Загрузить' будет доступно, если вы выполните вход в систему или будете работать с сайтом на компьютере в другой сети
epub/2215152.epub
Действие 'Загрузить' будет доступно, если вы выполните вход в систему или будете работать с сайтом на компьютере в другой сети

Группа: Анонимные пользователи

Сеть: Интернет

Аннотация

The migration of substances from packaging to food is a matter of concern for the food safety authorities, and packaging materials constitute a potential source of contaminants to which the consumer will be exposed to through their diet. A huge variety of substances can be present in packaging materials, which could consequently migrate into food and represent a risk to consumer health. Food Contamination by Packaging provides an overview of the main packaging contaminants including Bisphenol A, melamine, phthalates, alternative plasticisers, photoinitiators, perfluorochemicals, saturated and aromatic hydrocarbons (mineral oil saturated hydrocarbons and mineral oil aromatic hydrocarbons) from mineral oils, other bisphenol-related compounds, nanoparticles, primary aromatic amines and nonintentionally added substances. The analytical techniques used for their determination are reviewed. This book will be of interest to students and researchers in universities and research institutions associated with food packaging and, in general, to the food safety sector.

Права на использование объекта хранения

Место доступа Группа пользователей Действие
Локальная сеть ИБК СПбПУ Все Прочитать Печать Загрузить
Интернет Авторизованные пользователи СПбПУ Прочитать Печать Загрузить
-> Интернет Анонимные пользователи

Оглавление

  • Preface
  • Acknowledgements
  • Contents
  • 1. Introduction
  • 2. Bisphenol A
  • 3. Melamine
  • 4. Phthalates and alternative plasticisers
  • 5. Photoinitiators
  • 6. Other chemical substances from food contact materials
  • 7. Non-intentionally added substances
  • 8. Estimation of exposure to migrants from food contact materials
  • Index

Статистика использования

pdf/2215152.pdf

stat Количество обращений: 0
За последние 30 дней: 0
Подробная статистика

epub/2215152.epub

stat Количество обращений: 0
За последние 30 дней: 0
Подробная статистика