Details

Title: Development of a new methodology for acceptance testing of refrigeration appliances // Информатика, телекоммуникации и управление. – 2021. – С. 52-60
Creators: Shurinova D. A.
Imprint: 2021
Collection: Общая коллекция
Subjects: Энергетика; Техника сжатых и разреженных газов; refrigerators; refrigerating appliances; refrigerator testing; acceptance tests; thermal power characteristics; test procedure; energy costs; холодильники; холодильные приборы; испытание холодильников; приемо-сдаточные испытания; теплоэнергетические характеристики; методика проведения испытаний; энергозатраты
UDC: 621.5/6
LBC: 31.7
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: English
DOI: 10.18721/JCSTCS.14405
Rights: Свободный доступ из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: RU\SPSTU\edoc\68049

Allowed Actions: Read Download (1.1 Mb)

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Each manufactured refrigerator must be subject to acceptance testing to make sure every single unit complies with the heat and power characteristics prescribed by the state standard for each individual type of refrigerators (the types differ in the number of chambers, the number of compressors, etc.). The standard indicates only the parameters that the device must comply with, while the testing method is not regulated and is chosen by the manufacturer in accordance with the specifics of production or is developed by the manufacturer independently. The object of this work is the possibility of using a new technique for measuring the heat-and-power characteristics of the device. Based on the results of the comparative analysis with the existing methods, the differences of the new method are indicated, the advantages of its use are given in comparison with the existing and currently used control methods in Russia and other countries. Considering the comparative characteristics, such advantages of the new technique as saving production space, exclusion of the human factor, saving energy costs were found.

Каждый холодильник, выпускаемый заводом, должен в обязательном порядке пройти приемо-сдаточные испытания, по результатам которых можно судить о соответствии отдельно взятой единицы продукции теплоэнергетическим характеристикам, прописанным в стандарте для каждого типа холодильников (типы отличаются количеством камер, количеством компрессоров и т. д.). В стандарте указаны только параметры, которым должен соответствовать прибор, методика проверки не регламентирована и выбирается производителем в соответствии с особенностями производства или разрабатывается производителем самостоятельно. В статье изучена возможность применения новой методики измерения теплоэнергетических характеристик прибора. Описаны отличия новой методики, приведены преимущества ее использования по сравнению с существующими и применяемыми на данный момент методиками контроля в России и других странах. При рассмотрении сравнительных характеристик отмечены такие преимущества новой методики, как экономия производственных площадей, нивелирование человеческого фактора, экономия затрат на электроэнергию.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
-> Internet All Read Print Download

Usage statistics

stat Access count: 144
Last 30 days: 11
Detailed usage statistics