Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Скаффолды с различной архитектурой, предназначенные для культивирования клеток, формировали методом фазового разделения и методом выщелачивания. Поверхность скаффолдов модифицировали коллагеном и аргинином. Сравнивали степень распластанности клеток на приготовленных скаффолдах. Структуру цитоскелета анализировли с использованием конфокальной микроскопии. Определена общая пористость скаффолдов, количество коллагена, которое сорбируется внутри скаффолда при разных способах модификации, а также количество белка, которое десорбируется из скаффолда. Показано, что сорбция аргинина на скаффолде зависит от времени обработки скаффолда в растоворе, концентрации аргинина и содержания спирта в системе. Разработаны наиболее оптимальные условия для модификации поверхности скаффолдов аргинином.
Intended for cultivation of cells, scaffolds with different architecture were formed by method of phase separation and leaching method. Surface of scaffolds were modified by collagen and arginine. The structure of actin cytoskeleton of cells were analyzed on a confocal microscope, then were compared the degree of the spreading cells.There were determined the total porosity of scaffolds, the amount of collagen, which is absorbed into the scaffold, and the amount of protein that is desorbed from the scaffold. It is shown that the sorption of arginine on scaffold depends on the processing time of scaffold in the solution, arginine concentration and alcohol content in the system. The optimal conditions for modification of the surface of the scaffolds arginine were developed during the process.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 1238
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |