Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Action 'Download' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
В представленной работе были разработаны рекомендации и методика расчета перерывов на отдых и регламентированных перерывов в зависимости от класса условий труда и степени нагрузки вредных производственных факторов и факторов трудового процесса на организм человека. Учтены фазы работоспособности человека в течение смены, суток и недели, влияющих на динамику утомления работников. Разработана методика определения интегральной оценки тяжести работ. Определена зависимость необходимого времени на отдых от показателя утомления. Разработана методика расчета времени, выделяемого на отдых, исходя из составляющих условий труда. Разработаны рекомендаций по установлению условий проведения и расчетного времени отдыха.
Here were worked out recomendations on rest-time regulations and regulated breaks depending on labour conditions, degree of harmful working factors and labour process on human body. Human performance phases during shift, day and week on worker's fatigue has been considered. The method for integral estimate of work hardness has been developed. The dependence of the necessary rest-time on the fatigue index was determined. Time estimate method for rest according labour conditions was developed. Recommendations on realization conditions and rest-time estimate were given.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All |
![]() ![]() ![]() |
||||
External organizations N2 | All |
![]() |
||||
External organizations N1 | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU |
![]() ![]() ![]() |
||||
Internet | Authorized users (not from SPbPU, N2) |
![]() |
||||
Internet | Authorized users (not from SPbPU, N1) | |||||
![]() |
Internet | Anonymous |
Usage statistics
|
Access count: 201
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |