Details

Title: Исследование влияние микроводоросли Chlorella sorokiniana на состояние дрожжей в технологии напитка брожения: выпускная квалификационная работа бакалавра: 19.03.01 - Биотехнология ; 19.03.01_01 - Пищевая биотехнология
Creators: Мужичкин Михаил Валерьевич
Scientific adviser: Кузнецова Татьяна Алексеевна
Other creators: Барсукова Наталья Валерьевна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт биомедицинских систем и биотехнологий
Imprint: Санкт-Петербург, 2019
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: Chlorella sorokiniana; Saccharomyces cerevisiae; активирование; дезинтеграция; напиток брожения; технология; Сhlorella sorokiniana; activation; disintegration; fermentation drink; technology
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 19.03.01
Speciality group (FGOS): 190000 - Промышленная экология и биотехнологии
Links: Отзыв руководителя; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2019/vr/vr19-647
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение)
Record key: ru\spstu\vkr\2914

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Цель работы – исследование влияния микроводорослей Сhlorella sorokiniana на состояние дрожжей в технологии напитка брожения. Проведено исследование влияния биомассы микроводорослей хлорелла, подвергшейся различным способам дезинтеграции, на морфофизиологическое состояние дрожжей и на физико-химические и органолептические свойства напитка брожения. Методы дезинтеграции микроводорослей: механический, ультразвуковой, микроволоновой. В работе представлен литературный обзор по теме, спланирован эксперимент, обозначены объект и предмет исследования, описаны методы исследования. Результаты научно-исследовательской работы статистически обработаны и проанализированы.

The purpose of the work is to study the effect of microalgae Сhlorella sorokiniana on the state of yeast in the technology of fermented beverage. A study was made of the influence of the biomass of microalgae Chlorella, which has undergone various methods of disintegration, on the morphophysiological state of yeast and on the physicochemical and organoleptic properties of the fermentation beverage. Methods of disintegration of microalgae: mechanical, ultrasonic, microwaves. Methods of disintegration of microalgae: mechanical, ultrasonic, microwaves. The paper presents a literature review on the topic, planned an experiment, indicated the object and subject of research, described research methods. The results of research work are statistically processed and analyzed.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read
Internet Authorized users SPbPU Read
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 60
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics