Details

Title: Формирование программы повышения эффективности деятельности предприятия индустрии гостеприимства: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 43.03.03 «Гостиничное дело» ; образовательная программа 43.03.03_01 «Гостиничная и ресторанная деятельность»
Creators: Бакланова Арина Олеговна
Scientific adviser: Пирогова Оксана Евгеньевна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2022
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: экономический анализ; экономическая эффективность; анализ хозяйственной деятельности; экономико-организационная структура; рентабельность; economic analysis; economic efficiency; analysis of economic activity; economic and organizational structure; profitability
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 43.03.03
Speciality group (FGOS): 430000 - Сервис и туризм
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2022/vr/vr22-2840
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\19932

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Тема выпускной квалификационной работы: «Формирование программы повышения эффективности деятельности предприятия индустрии гостеприимства». Данная работа посвящена исследованию экономической эффективности предприятия гостеприимства и разработке программы повышения эффективности деятельности предприятия. Задачи, которые решались в ходе исследования:1.  Изучение теоретических основ анализа экономической деятельности предприятия гостеприимства;2. Оценка экономической деятельности предприятия индустрии гостеприимства;3. Анализ экономической эффективности деятельности предприятия АО «Метрополь»;4. Разработка программы повышения эффективности деятельности АО «Метрополь» и пути улучшения его финансового положения. Работа проведена на базе АО «Метрополь», где собиралась значительная часть материала: выписка из бухгалтерского баланса предприятия АО «Метрополь», отчет о прибылях и убытках предприятия АО «Метрополь». Были проведены расчеты, показывающие наглядно, какая экономическая ситуация в данный момент на предприятии, какие экономические показатели изменились в худшую сторону и какие факторы на это повлияли. Анализ проводился методом расчета экономических показателей. В результате была проанализирована экономическая ситуация на предприятии, выявлены низкие показатели экономической эффективности. Разработана программа повышения эффективности деятельности предприятия гостеприимства АО «Метрополь»: разработка мобильного приложения отеля, внедрение системы «умный дом», внедрение инноваций в ресторан отеля.

The subject of the graduate qualification work is: «Formation of a program to improve the efficiency of the enterprise of the hospitality industry».The given work is devoted to the studying of the economic efficiency of the hospitality enterprise and the development of a program to improve the efficiency of the enterprise. The research set the following goals:1. Study of the theoretical foundations of the analysis of the economic activity of the hospitality enterprise;2. Assessment of the economic activity of the enterprise of the hospitality industry;3. Analysis of the economic efficiency of the enterprise of JSC “Metropol";4. Development of a program to improve the efficiency of JSC "Metropol" and ways to improve its financial situation.The work was fulfilled on the premises of JSC "Metropol", which included collection of materials: balance sheet statement of the enterprise of JSC "Metropol", profits and losses report of the enterprise of JSC "Metropol". The calculations, made during the research, show what the economic situation is at the moment at the enterprise, what economic indicators have changed for the worse and what factors influenced this. The analysis was conducted by calculating economic indicators.As a result, the economic situation at the enterprise was analyzed, low indicators of economic efficiency were revealed. A program has been developed to improve the efficiency of the hospitality enterprise of JSC "Metropol": the development of a mobile application of the hotel, the implementation of the "smart home" technology, the implementation of innovations in the hotel restaurant.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 20
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics