Details

Title: Разработка модели адаптации управлением бизнесом в условиях цифровой трансформации экономики (на примере ООО «Зимний Сад Доминик»): выпускная квалификационная работа магистра: направление 38.04.02 «Менеджмент» ; образовательная программа 38.04.02_50 «Управление цифровым бизнесом»
Creators: Лягутов Константин Юрьевич
Scientific adviser: Зайченко Ирина Михайловна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2022
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: модель гибкой адаптации; цифровая трансформация; цифровая экономика; классификация моделей; адаптация бизнеса; model of flexible adaptation; digital transformation; digital economy; classification of models; business adaptation
LBC: 65.29
Document type: Master graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Master
Speciality code (FGOS): 38.04.02
Speciality group (FGOS): 380000 - Экономика и управление
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2022/vr/vr22-4021
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение)
Record key: ru\spstu\vkr\18528

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Тема ВКР магистра: «Разработка модели адаптации управлением бизнесом в условиях цифровой трансформации экономики (на примере ООО «Зимний Сад Доминик»)». Цель исследования - разработка модели гибкой адаптации управления бизнесом на рынке общественного питания в условиях цифровой трансформации экономики. Исследование выполнено на материалах ООО «Зимний Сад Доминик». Предмет исследования: система управления бизнесом. Использованные методы: эмпирические (сравнение), эмпирическо-теоретические (анализ, синтез, индукция и дедукция, логическая оценка явлений), расчетно-конструктивные, а также специальные: экономико-статистические методы (табличный и графический) и др. Результаты исследования. 1. Выявлены существующие тенденции развития бизнеса в условиях цифровой трансформации экономики. 2. Определены параметры развития рынка общественного питания в России. 3. Оценено влияние цифровой трансформации экономики на модели ведения бизнеса на предприятиях общественного питания в России. Область применения результатов ВКР – ресторанный бизнес. Научной новизной исследования является разработан алгоритм внедрения модели гибкой адаптации управления бизнеса на рынке общественного питания в условиях цифровой трансформации. Вывод: Был сделан вывод, что цифровая трансформация в условиях развития цифровой экономики является обязательным процессом. При этом от эффективности цифровой трансформации будет зависеть, как конкурентоспособность экономики страны в целом, так и ее отдельных отраслей.

The title of the master graduate qualification work: “Development of a business management adaptation model in the context of digital transformation of the economy (on the example of Zimny Sad Dominik LLC)”. The aim of the study is development of a model for flexible adaptation of business management in the catering market in the context of digital transformation of the economy. The study has been carried out on the materials of "Winter Garden Dominic" LLC. Research subject: a model of flexible adaptation of business management in the catering market in the context of digital transformation of the economy. Research methods used: empirical (comparison), empirical-theoretical (analysis, synthesis, induction and deduction, logical evaluation of phenomena), computational and constructive, as well as special: economic and statistical methods (tabular and graphical), etc. The main results of the study: 1. The existing trends in business development in the context of the digital transformation of the economy were identified. 2. Trends in the development of the public catering market in Russia were studied. 3. The impact of the digital transformation of the economy on business models in public catering enterprises in Russia was assessed. The areas of the study results application – catering business. The scientific novelty of the study an algorithm for introducing a model of flexible adaptation of business management in the catering market in the context of digital transformation has been developed. Conclusions of study. It was concluded that digital transformation in the context of the development of the digital economy is a mandatory process. At the same time, both the competitiveness of the country's economy, as a whole and its individual industries will depend on the effectiveness of digital transformation.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read
Internet Authorized users SPbPU Read
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 34
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics