Details

Title: Сравнительно-сопоставительный анализ фразеологизмов семантического поля "еда" в русском и английском языках: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 45.03.02 «Лингвистика» ; образовательная программа 45.03.02_01 «Теория и методика преподавания иностранных языков и культур»
Creators: Черных Валентина Андреевна
Scientific adviser: Иванова Екатерина Аркадьевна
Other creators: Воронцова Евгения Викторовна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Гуманитарный институт
Imprint: Санкт-Петербург, 2022
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: фразеологическая картина мира; лингвокультурология; языковая картина мира; еда; phraseological unit; linguoculturology; linguistic view of the world; food
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 45.03.02
Speciality group (FGOS): 450000 - Языкознание и литературоведение
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2022/vr/vr22-612
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\16595

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Настоящая работа бакалавра посвящена анализу фразеологических единиц с компонентом «еда» в русском и английском языке. Данная работа содержит результаты се¬мантического, тематического, структурно-грамматического анализа фразеологизмов с гастрономическим компонентом в двух культурах изучаемых стран. В ходе исследования было выявлено, что фразеологические единицы являются отражением национально-культурной специфики и изображают материальную и духовную жизнь народа – носителя языка.

The present bachelor’s work is devoted to the analysis of phraseological units with the "food" component in Russian and English. This work contains the results of a semantic, thematic, structural and grammatical analysis of idioms with gastronomic component in two cultures of the studied countries. The study revealed that phraseological units are the reflection of national-cultural specifics and depict the material and spiritual life of the native speaker.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 6
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics