Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Данная работа посвящена организации производственно-хозяйственной деятельности специализированного цеха по производству быстрозамороженных мучных полуфабрикатов из сдобного дрожжевого теста. Целью работы является разработка проекта специализированного цеха и организации его работы по изготовлению быстрозамороженных мучных полуфабрикатов из сдобного дрожжевого теста. Задачи, которые решались в ходе выполнения выпускной квалификационной работы: 1)провести анализ сферы деятельности предприятия общественного питания, провести маркетинговые исследования, разработать концепцию специализированного цеха, производственную программу; 2)провести расчеты организационно-технологического характера, разработать ассортимент мучных полуфабрикатов из сдобного дрожжевого теста, выполнить расчеты и проектирование складских, производственных и административно-бытовых помещений специализированного цеха; 3)организовать систему управления специализированным цехом и разработать график выхода на работу персонала, способы доставки быстрозамороженных мучных полуфабрикатов; 4) обеспечить безопасные и комфортные условия труда для персонала, разработать противопожарные мероприятия в специализированном цехе; 5) обосновать ресурсный потенциал и экономическую эффективность финансовой деятельности специализированного цеха. При проведение маркетингового исследования использовались следующие базы данных – ЦИАН, Avito, на их основе выбрано месторасположение специализированного цеха. Разработана производственная программа и установлен ре- жим работы специализированного цеха. На основе технологических расчетов определены площади помещений специализированного цеха, разработана компоновочная схема с расстановкой технологического оборудования. При выполнении графической части использовалась программа nanoCAD. Разработана структура управления специализированным цехом, составлено штатное расписание, обоснованы способы доставки быстрозамороженных мучных полуфабрикатов в доготовочные предприятия. Составлен организационный план для обеспечения безопасных и комфортных условий труда для персонала, разработаны мероприятия противопожарной безопасности. Выполнен расчет экономических показателей производственно-хозяйственной деятельности, подтверждающих эффективность и целесообразность проектирования специализированного цеха по производству быстрозамороженных мучных полуфабрикатов из сдобного дрожжевого теста. Обработка экономических данных осуществлялась с использованием программы Microsoft Excel.
This work is devoted to the organization of production and economic activities of a specialized workshop for the production of quick-frozen semi-finished flour products from rich yeast dough. The purpose of the work is to develop a project for a specialized workshop and organize its work for the production of quick-frozen semi-finished flour products from rich yeast dough. Problems that were solved during the final qualifying work: 1) conduct an analysis of the scope of activity of a public catering enterprise, conduct marketing research, develop a concept for a specialized workshop, a production program; 2) carry out calculations of an organizational and technological nature, develop an assortment of semi-finished flour products from rich yeast dough, perform calculations and design of warehouse, production and administrative premises of a specialized workshop; 3) organize a management system for a specialized workshop and develop a schedule for personnel reporting to work, methods for delivering quick-frozen semi- finished flour products; 4) provide safe and comfortable working conditions for personnel, develop fire safety measures in a specialized workshop; 5) justify the resource potential and economic efficiency of the financial activities of a specialized workshop. When conducting marketing research, the following databases were used - CIAN, Avito, and on their basis the location of a specialized workshop was selected. A production program has been developed and the operating mode of a specialized workshop has been established. Based on technological calculations, the area of the specialized workshop premises was determined, and a layout diagram with the arrangement of technological equipment was developed. When performing the graphic part, the nanoCAD program was used. A management structure for a specialized workshop has been developed, a staffing table has been drawn up, and methods for delivering quick-frozen semi-finished flour products to pre-production enterprises have been justified. An organizational plan has been drawn up to ensure safe and comfortable working conditions for personnel, and fire safety measures have been developed. A calculation of economic indicators of production and economic activity was carried out, confirming the effectiveness and feasibility of designing a specialized workshop for the production of quick-frozen semi-finished flour products from rich yeast dough. Economic data was processed using Microsoft Excel.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All |
![]() |
||||
Internet | Authorized users SPbPU |
![]() |
||||
![]() |
Internet | Anonymous |
Usage statistics
|
Access count: 0
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |