Details

Title Разработка рекомендаций по снижению производственных потерь на основе бережливого производства для ООО «Оренбургские пуховницы»: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 38.03.02 «Менеджмент» ; образовательная программа 38.03.02_09 «Международная логистика»
Creators Абсалямов Динислам Фаилевич
Scientific adviser Лукашевич Никита Сергеевич
Organization Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint Санкт-Петербург, 2024
Collection Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects бережливое производство; устранение потерь; картирование процеса; методика 6s; стандартизация рабочего процесса; mes–система; экономическая эффективность; рекомендации; lean managment; elimination of losses; process mapping; 6s methodology; work process standardization; mes-system; cost efficiency; recommendations
Document type Bachelor graduation qualification work
File type PDF
Language Russian
Level of education Bachelor
Speciality code (FGOS) 38.03.02
Speciality group (FGOS) 380000 - Экономика и управление
DOI 10.18720/SPBPU/3/2024/vr/vr24-3215
Rights Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Additionally New arrival
Record key ru\spstu\vkr\31643
Record create date 8/6/2024

Allowed Actions

Action 'Download' will be available if administrator prepare required files

Group Anonymous
Network Internet

Целью работы является анализ ООО «Оренбургские пуховницы» и разработка рекомендаций по снижению производственных потерь на основе бережливого производства. В процессе достижения цели были выполнены следующие задачи: проведен анализ деятельности предприятия, выявлены проблемы; разработаны рекомендации в рамках концепции бережливого производства; проведена оценка эффективности рекомендаций. Работа выполнена на базе ООО «Оренбургские пуховницы». Использованные методы: картирование процесса, методы оценки эффективности мероприятий Основные результаты работы: - Уменьшен брак; - Сокращен производственный цикл; - Повышена производительность труда; - Снижены операционные расходы; - Уменьшены производственные потерь. Область применения результатов ВКР может быть использована для улучшения производственных процессов на предприятии, а также в деятельности других текстильных предприятий с целью уменьшения производственных потерь. Выводы. При  разработке  рекомендаций  по  снижению производственных потерь на основе бережливого производства для ООО «Оренбургские пуховницы» перечисленные проблемы были учтены и нивелированы. Эффективность внедрения бережливого производства экономически    обоснована, определена область применения результатов.

The aim of the graduate qualification work is to analyze Orenburgskie Pukhovnitsy LLC and develop recommendations for reducing production losses based on lean production. In the process of achieving the goal, the following tasks were completed: an analysis of the enterprise’s activities was carried out, problems were identified; recommendations were developed within the framework of the lean manufacturing concept; the effectiveness of the recommendations was assessed. The work has been carried out on the materials based on Orenburgskie Puhovnitsy LLC. Research methods used: process mapping, methods for assessing the effectiveness of activities. The main results of the graduate qualification work: - Reduction of defects; - Shortened production cycle; - Increased labor productivity; - Reduced operating costs; - Reduced production losses. The areas of the graduate qualification work results application: can be used to improve production processes at the enterprise, as well as in the activities of other textile enterprises in order to reduce production losses. Conclusions. When developing recommendations for reducing production losses based on lean production for LLC Orenburgskie Pukhovnitsy, the listed problems were considered and leveled out. The effectiveness of implementing lean manufacturing is economically justified, the scope of application of the results is determined.

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All
Internet Authorized users SPbPU
Internet Anonymous

Access count: 0 
Last 30 days: 0

Detailed usage statistics