Details

Title Формирование ассортимента, повышение качества и безопасности продукции из морепродуктов: магистерская диссертация: 38.04.07
Creators Булдаков Александр Владимирович
Other creators Шевченко В. В.
Organization Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого; Институт «Торгово-экономический университет»
Imprint Санкт-Петербург, 2016
Collection Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects тунец; экспертиза; оценка качества; tuna; expertise; quality assessment
UDC 664.951:639.227.4.053(043.3)
Document type Master graduation qualification work
File type PDF
Language Russian
Level of education Master
Speciality code (FGOS) 38.04.07
Speciality group (FGOS) 380000 - Экономика и управление
DOI 10.18720/SPBPU/2/v16-1567
Rights Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key RU\SPSTU\edoc\33453
Record create date 10/31/2016

Allowed Actions

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network

Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group Anonymous
Network Internet

В выпускной квалификационной работе, магистерской диссертации «Формирование ассортимента, повышение качества и безопасности продукции из морепродуктов» дана характеристика биологической и пищевой ценности рода тунцов из семейства скумбриевых. Объектами исследования явились два вида тунца: желтоперый Thunnus Albacares и синий Thunnus thynnus, мороженое филе которых подвергалось различным способам посола (инъектированию), отличающимся тем, что в посолочную смесь вместо химических консервантов добавлялся растительный экстракт, позволяющий повысить пищевую ценность морепродукции. Научно обоснованы сроки и условия хранения нового вида продукции.

Graduate qualification work, master's thesis “Seafood Products Range Formation, Quality and Safety Improvement” gives characteristics of bioavailability and nutritional value of tuna genus, Scombridae family. Subject of research is two types of tunes: yellow-finned tuna Thunnus Albacares and blue-finned tuna Thunnus thynnus frozen fillets of which have been pickled in different ways (injection). Curing mixture is added by plant extract instead of chemical preservatives that allows to increase nutritional value of seafood products. Storage terms and conditions for new type of product are scientifically based.

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All
Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU
Read Print Download
Internet Anonymous

Access count: 126 
Last 30 days: 0

Detailed usage statistics