Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Данная работа посвящена изучению влияния ферментного препарата Pectinex XXL на общий выход сока из овощного сырья, а также сравнению эффективности его действия с действием ферментного препарата Pectinex Yieldmush Plus. Задачи исследования: 1. Анализ научной литературы об изготовлении соковой продукции, о ферментах, применяемых для ее обработки, и о их влиянии на общий выход сока и его показатели; 2. Исследование органолептических и физико-химических свойств соков из тыквы и моркови; 3. Определение активной и титруемой кислотности соков, а также содержания сухих веществ; 4. Экспериментальная проверка влияния ферментного препарата Pectinex XXL на выход сока из овощного сырья. Объекты исследования – ферментные препараты Pectinex XXL и Pectinex Yieldmush Plus, образцы тыквы и моркови, а также полученные из них соки. Методы исследования – определение активной и титруемой кислотности, содержания нитратов, влажности, а также рефрактометрический метод определения сухих веществ. При написании литературного обзора использовались следующие базы данных: eLIBRARY.RU, Академия Google. Статистическую обработку экспериментальных данных осуществляли с использованием пакета программ Microsoft Excel. В ходе исследования было показано, что Pectinex XXL и Pectinex Yieldmush Plus оказывают значительное влияние на выход сока из плодов и снижают производственные потери. При этом Pectinex Yieldmush Plus оказался эффективнее Pectinex XXL в отношении обоих исследуемых образцов.
This work is devoted to studying the effect of the enzyme preparation Pectinex XXL on the total yield of juice from vegetable raw materials, as well as comparing the effectiveness of its action with the action of the enzyme preparation Pectinex Yieldmush Plus. Research objectives: 1. Analysis of scientific literature on the manufacture of juice products, on the enzymes used for its processing, and on their influence on the overall yield of juice and its performance; 2. Study of organoleptic and physico-chemical properties of pumpkin and carrot juices; 3. Determination of the active and titratable acidity of juices, as well as the content of solids; 4. Experimental verification of the effect of the enzyme preparation Pectinex XXL on the yield of juice from vegetable raw materials. The objects of study are enzyme preparations Pectinex XXL and Pectinex Yieldmush Plus, pumpkin and carrot samples, as well as juices obtained from them. The research methods were the determination of active and tiable acidity, nitrate content, humidity, as well as the refractometric method for determining dry matter. When writing the literary review, the following databases were used: eLibrary.RU, Google Academy. Statistical processing of experimental data was carried out using the Microsoft Excel software package. The study showed that Pectinex XXL and Pectinex Yieldmush Plus have a significant impact on fruit juice yield and reduce production losses. At the same time, Pectinex Yieldmush Plus proved to be more effective than Pectinex XXL in relation to both studied samples.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 39
Last 30 days: 9 Detailed usage statistics |