Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: Read Download (0.5 Mb) Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Математическая модель рецептуры пищевого продукта, технвключающая ингредиентный состав, нормы закладки, нутриентный состав, используется для обоснования оптимальной рецептурной комбинации. Для решения многокритериальной задачи оптимизации используется целевая функция, учитывающая качество белков (аминокислотный скор), жиров (формула «идеального жира»), баланс пищевых веществ, обогащенность витаминами и микроэлементами в допустимых пределах, стоимость. Компьютерная система разработана на платформе «1С:Предприятие 8.3».
A mathematical model of the food product formulation, including the ingredient composition, norms of expenditure, and nutrient composition, is used to justify the optimal recipe combination. To solve the multi-criteria optimization problem, a target function is used that takes into account the quality of proteins (amino acid score), fats (the “ideal fat” formula), the balance of food substances, the enrichment of vitamins and trace elements within acceptable limits, and the cost. The computer system is developed on the “1C:Enterprise 8.3” platform.
Usage statistics
Access count: 225
Last 30 days: 6 Detailed usage statistics |