Details

Title: Питание, микробиом, иммунитет // Спорт, человек, здоровье: X Международный конгресс, 8-10 декабря 2021 года, Санкт-Петербург, Россия: материалы конгресса
Creators: Хорошилов И. Е.; Вершинин Г. П.; Хорошилова А. И.
Organization: ФГБОУ ВО Северо-Западный государственный медицинский университет имени И. И. Мечникова; Санкт-Петербургский центр спортивной медицины
Imprint: Санкт-Петербург: ПОЛИТЕХ-ПРЕСС, 2021
Electronic publication: Санкт-Петербург, 2022
Collection: Общая коллекция
Subjects: питание; микробиом; микробиота; иммунитет
UDC: 613.2
Document type: Article, report
File type: PDF
Language: Russian
DOI: 10.18720/SPBPU/2/id21-253
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: RU\SPSTU\edoc\67707

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

В статье рассматривается взаимосвязь между питанием, составом кишечной микробиоты и состоянием иммунитета. Показано, что адекватное питание и поддержание оптимального состава кишечной микробиоты способствует укреплению иммунной функции организма, предупреждению инфекционных заболеваний, что приводит к улучшению спортивных результатов.

The article examines the relationship between nutrition, the composition of the intestinal microbiota and the state of immunity. It has been shown that adequate nutrition and maintenance of the optimal composition of the intestinal microbiota helps to strengthen the body’s immune function, prevent infectious diseases, which leads to improved sports results.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
External organizations N2 All Read
External organizations N1 All Read
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
Internet Authorized users (not from SPbPU) Read
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 4
Last 30 days: 1
Detailed usage statistics