Details

Title Питание, микробиом, иммунитет // Спорт, человек, здоровье: X Международный конгресс, 8-10 декабря 2021 года, Санкт-Петербург, Россия: материалы конгресса
Creators Хорошилов И. Е.; Вершинин Г. П.; Хорошилова А. И.
Organization ФГБОУ ВО Северо-Западный государственный медицинский университет имени И. И. Мечникова; Санкт-Петербургский центр спортивной медицины
Imprint Санкт-Петербург: ПОЛИТЕХ-ПРЕСС, 2021
Electronic publication Санкт-Петербург, 2022
Collection Общая коллекция
Subjects питание; микробиом; микробиота; иммунитет
UDC 613.2
Document type Article, report
File type PDF
Language Russian
DOI 10.18720/SPBPU/2/id21-253
Rights Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key RU\SPSTU\edoc\67707
Record create date 2/3/2022

Allowed Actions

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network

Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group Anonymous
Network Internet

В статье рассматривается взаимосвязь между питанием, составом кишечной микробиоты и состоянием иммунитета. Показано, что адекватное питание и поддержание оптимального состава кишечной микробиоты способствует укреплению иммунной функции организма, предупреждению инфекционных заболеваний, что приводит к улучшению спортивных результатов.

The article examines the relationship between nutrition, the composition of the intestinal microbiota and the state of immunity. It has been shown that adequate nutrition and maintenance of the optimal composition of the intestinal microbiota helps to strengthen the body’s immune function, prevent infectious diseases, which leads to improved sports results.

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All
Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU
Read Print Download
Internet Anonymous

Access count: 6 
Last 30 days: 0

Detailed usage statistics