Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Данная работа посвящена разработке рецептур и технологии приготовления специального пива, обогащённого микронутриентами. Задачи, которые решались в ходе исследования: 1. Анализ физико-химических и органолептических показателей тыквы, как источника каротиноидов 2. Расчет рецептуры для приготовления специального пива с использованием тыквы 3. Разработка технологии приготовления специального пива с использованием тыквы и продуктов ее переработки 4. Исследование приготовленных образцов специального пива по органолептическим и физико-химическим показателям При выполнении исследований процесс приготовления проводили из солодового экстракта. В качестве источника каротиноидов добавляли тыквенное пюре. Далее проводили сбраживание пивного сусла. В результате проведённых исследований было установлено, что введение в рецептуру специального пива тыквенного пюре способствует интенсификации процесса брожения и обогащению готового напитка микронутриентами такими как каротиноиды и из минеральных веществ калий.
This work is devoted to the development of recipes and technology for the preparation of special beer enriched with micronutrients. Tasks that were solved during the study: 1. Analysis of physico-chemical and organoleptic characteristics of pumpkin as a source of carotenoids 2. Calculation of recipes for making special beer using pumpkin 3. Development of technology for the preparation of special beer using pumpkin and its products 4. The study of prepared samples of special beer according to organoleptic and physico-chemical indicators When performing research, the cooking process was carried out from a malt ex-tract. Pumpkin puree was added as a source of carotenoids. After that the beer wort with Pumpkin puree was fermented. As a result of the studies, it was found that the introduction of special beer pumpkin puree in the recipe helps to intensify the fermentation process and enrich the finished drink with micronutrients such as carotenoids and potassium minerals.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 10
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |