Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Сравнительная оценка потребительских свойств белого вина Рислинг отечественного и импортного производителя и разработка предложений по совершенствованию ассортимента вин в розничном торговом предприятии (по заказу АО «Тандер»)». Данная работа посвящена вопросам качества виноградных вин, анализу структуры ассортимента и разработке предложений по совершенствованию ассортимента винной продукции. Задачи, которые решались в ходе исследования: 1. Изучить товароведную характеристику и оценку качества виноградного вина. 2. Определить органолептические и физико-химические показатели качества белых полусухих вин сорта Рислинг. 3. Провести анализ существующего ассортимента алкогольной продукции АО «Тандер». 4. Разработать предложения по совершенствованию ассортимента виноградных вин в розничном торговом предприятии. В качестве объектов исследования выбраны белые полусухие вина Рислинг различных производителей, реализуемые в розничной торговой сети г. Санкт–Петербурга. Исследования проводились на базе лаборатории экспертизы потребительских товаров Высшей школы сервиса и торговли. В работе использованы стандартные и общепризнанные в товароведении методы исследования. В результате установлено, что наиболее высокими значениями потребительских свойств обладало вино защищенного географического указания белое полусухое «Кубань. Таманский полуостров» Fanagoria. На основании анализа ассортимента розничного торгового предприятия сформулированы рекомендации направленные на его совершенствование.
The subject of the graduate qualification work is «Comparative evaluation of consumer properties of white Risling wine of domestic and foreign production, and development of proposals for improving the assortment of wines in a retail outlet (by order of Tander JSC) ». This work is devoted to the quality of grape wines, the analysis of the structure of the range and the development of proposals for improving the range of wine products. Tasks that were solved during the research: 1. Study the commodity characteristics and quality assessment of grape wine. 2. Determine the organoleptic and physical-chemical indicators of the quality of white semi-dry Riesling wines. 3. analyze the structure of the assortment of alcoholic beverages of JSC "thunder". 4. Develop proposals for improving the assortment of grape wines in a retail business. The objects of research were selected white semi-dry Riesling wines of various manufacturers sold in the retail chain of Saint Petersburg. The studies were conducted on the basis of the consumer goods examination laboratory of the Higher School of Service and Trade. In the work, standard and generally accepted research methods in commodity science are used. As a result, it was established that the wine of the protected geographical indication white semi-dry “Kuban.” Possessed the highest values of consumer properties. Taman Peninsula» Fanagoria. Based on the analysis of the assortment of the retail trade enterprise, recommendations are formulated to improve it.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 3
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |