Details

Title: Применение цифровых технологий в управлении ресторанным бизнесом: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 38.03.02 «Менеджмент» ; образовательная программа 38.03.02_01 «Бизнес-администрирование»
Creators: Политова Татьяна Игоревна
Scientific adviser: Багаева Ирина Владимировна
Other creators: Измайлов Максим Кириллович
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2020
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: цифровые технологии; индустрия гостеприимства; электронное меню; бизнес-архитектура; мотивационное расширение; digital technologies; hospitality industry; electronic menu; business architecture; motivational expansion
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 38.03.02
Speciality group (FGOS): 380000 - Экономика и управление
Links: Отзыв руководителя; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2020/vr/vr20-2470
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\11130

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Тема выпускной квалификационной работы бакалавра: «Применение цифровых технологий в управлении ресторанным бизнесом». Цель работы - разработка рекомендаций по использованию информационных технологий в деятельности ресторанных сервисных компаний на примере сети Токио Сити. Задачи работы: - изучение информационных технологий, используемых в ресторанном бизнесе; - анализ информационных систем управления рестораном Токио Сити; - выявление слабых сторон и проблем у компании ООО «Акри»; - разработка рекомендации по применению информационных технологий в деятельности предприятий ресторанного бизнеса. Работа выполнялось на материалах о деятельности ресторана Токио Сити, ООО «Акри». Методы: применялись общенаучные методы исследования: теоретический анализ литературы по исследуемой проблеме, наблюдение, SWOT-анализ, сравнительный анализ, бизнес моделирование, метод сценариев. Основные результаты работы: - проведена оценка организационно-экономической деятельности компании; - построением модели бизнес-архитектуры ООО «Акри» и проведенным SWOT-анализом обоснована необходимость автоматизации процесса оформления заказа, определены возможности при внедрении электронного меню, предоставлена экономическая эффективность. Практическая значимость исследования заключается в возможности использования электронного меню в качестве эффективного инструмента для автоматизации заказов в ресторане. В ходе работы были проведены расчеты, необходимые для экономического обоснования внедрения электронного меню.

The topic of the bachelor graduate qualification work: «Application of digital technologies in restaurant business management». The aim of the graduate qualification work is to develop recommendations on the use of information technologies in the activities of restaurant service companies on the example of the Tokyo city network. Tasks of the graduate qualification work: - study of information technologies used in the restaurant business; - analysis of Tokyo city restaurant management information systems; - identification of weaknesses and problems in the company «Akri»; - development of recommendations on the use of information technologies in the activities of restaurant businesses. The graduate qualification work was carried out on the basis of the activities of the Tokyo city restaurant, LLC «Аkri». Methods: general scientific research methods were used: theoretical analysis of the literature on the problem under study, observation, SWOT analysis, comparative analysis, business modeling, and the method of scenarios. The main results of the graduate qualification work: - assessment of the company's organizational and economic activities; - the construction of the business architecture model of LLC «Аkri» and the SWOT analysis proved the need to automate the order processing process, identified opportunities for the introduction of an electronic menu, and provided economic efficiency. The practical significance of the research is the possibility of using an electronic menu as an effective tool for automating orders in a restaurant. In the course of the work, the calculations necessary for the economic justification of the introduction of an electronic menu were carried out.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 42
Last 30 days: 1
Detailed usage statistics