Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Данная работа посвящена верификация сенсорных методов для обеспечения надлежащего качества двуокиси углерода, используемой для пищевых целей. Задачи, которые решались в ходе исследования: 1. Проанализировать документы, в том числе международные, в которых приведены указания по осуществлению контроля качества и безопасности углекислого газа, используемого для пищевых целей; 2. Для методов сенсорного анализа углекислого газа разработать и собрать схемы установок для реализации этих методов; 3.Отбобрать и подготовить группу испытателей для сенсорного анализа диоксида углерода. 3. Проанализировать качество реализации этих методов; 4. Верификация методов в химико-аналитический центр «Арбитраж». Работа проведена на базе ФГУП «ВНИИМ» им. Д.И. Менделеева», где проводилась значительная часть лабораторных измерений: обучение, отбор и контроль группы испытателей для сенсорного анализа, разработка и создание экспериментальной установки для контроля качества диоксида. В результате методики были верифицированы, что является снованием для проведения последующего внутрилабораторного контроля качества получаемых по ним результатов испытаний. Так же группа испытателей, проводящая сенсорный анализ была аккредитована организацией ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation).
This paper is devoted to the verification of sensory methods to ensure the proper quality of carbon dioxide used for food purposes. Tasks that were solved in the course of the study: 1. Analyze the documents, including international ones, that provide guidance on the implementation of quality control and safety of carbon dioxide used for food purposes; 2. For carbon dioxide sensor analysis methods, develop and assemble plant diagrams to implement these methods; 3. Select and prepare a group of testers for sensory analysis of carbon dioxide. 3. Analyze the quality of implementation of these methods; 4. Verification of methods in the chemical-analytical center "Arbitration". The work was carried out on the basis of the Federal State Unitary Enterprise "VNIIM" named after D. I. Mendeleev", where a significant part of laboratory measurements was carried out: training, selection and control of a group of testers for sensory analysis, development and creation of an experimental installation for quality control of dioxide. As a result, the methods were verified, which is the basis for subsequent in-laboratory quality control of the test results obtained from them. Also, the group of testers conducting sensory analysis was accredited by the ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation).
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 4
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |