Details

Title: Совершенствование системы стимулирования труда персонала предприятия индустрии гостеприимства (на примере отеля Хэмптон бай Хилтон Санкт-Петербург Экспофорум): выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 43.03.03 «Гостиничное дело» ; образовательная программа 43.03.03_01 «Гостиничная и ресторанная деятельность»
Creators: Ли Артём Александрович
Scientific adviser: Десфонтейнес Лариса Григорьевна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2023
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: стимулирование; стимул; мотивация; кадровый потенциал; персонал; трудовые ресурсы; система стимулирования персонала; стимулирующий механизм; stimulation; incentive; motivation; personnel potential; personnel; labor resources; personnel incentive system; incentive mechanism
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 43.03.03
Speciality group (FGOS): 430000 - Сервис и туризм
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2023/vr/vr23-2381
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\25829

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Данная работа посвящена разработке форм и методов материального стимулирования работников в современных условиях на предприятии в сфере гостеприимства. В процессе исследования были решены следующие задачи: 1. Раскрыть сущность понятия стимулирование персонала и мотивация труда; 2. Охарактеризовать специфику материального стимулирования персонала; 3.Обобщить методы стимулирования труда персонала; 4. Дать общую характеристику и проанализировать внешнюю среду отеля Hampton by Hilton; 5. Провести анализ структуры персонала отеля Хэмптон бай Хилтон; 6. Осуществить анализ системы стимулирования персонала отеля Хэмптон бай Хилтон; 7. Разработать мероприятия по совершенствованию системы стимулирования персонала отеля Хэмптон бай Хилтон; 8. Обосновать пути повышения и дать оценку эффективности стимулирующей политики отеля Хэмптон бай Хилтон. Работа выполнялась в Hampton by Hilton Saint Petersburg ExpoForum. В ходе работы были рассмотрена организационная структура отеля, дана оценка финансово-экономическому состоянию по результатам хозяйственной деятельности; проведена оценка кадровому потенциалу отеля и эффективности использования персонала, проанализирована система стимулирования труда в гостиничном предприятии. Результатом работы стала разработка комплекса мер для Hampton by Hilton Saint Petersburg ExpoForum, направленных на совершенствование действующей системы стимулирования персонала, предложенные мер имеют высокую экономическую эффективность и были предложены к внедрению. При сборе данных, необходимых для выполнения работы, были использованы поисковые системы: Яндекс, научная электронная библиотека eLIBRARY.RU, Академия Google (Google scholar), Scopus/ScienceDirect. При обработке данных использовались следующие программы: Microsoft  Word, Excel, PowerPoint; применялись такие методы: статистические методы, графические, анализа, синтеза, обобщения и др., информационные технологии: технологии данных и информационные технологии (алгоритмические языки, табличные процессоры); текстовые (текстовые процессоры и гипертекст); графические (графические процессоры); экспертные системы.

The given work is devoted to the development of forms and methods of financial incentives for employees in modern conditions at the enterprise in the field of hospitality. In the course of the study, the following tasks were solved: 1. To reveal the essence of the concept of personnel stimulation and labor motivation; 2. Describe the specifics of financial incentives for staff; 3. Summarize the methods of stimulating the work of personnel; 4. Give a general description and analyze the external environment of the Hampton by Hilton hotel; 5. To analyze the structure of the staff of the Hampton by Hilton Hotel; 6. To analyze the incentive system of the Hampton by Hilton Hotel staff; 7. Develop measures to improve the incentive system for the staff of the Hampton by Hilton Hotel; 8. To substantiate ways to improve and evaluate the effectiveness of the incentive policy of the Hampton by Hilton Hotel. The work was performed at the Hampton by Hilton Saint Petersburg ExpoForum. In the course of the work, the organizational structure of the hotel was reviewed, the financial and economic condition was assessed based on the results of economic activity; the personnel potential of the hotel and the efficiency of the use of personnel were assessed, the system of labor incentives in the hotel enterprise was analyzed. The result of the work was the development of a set of measures for the Hampton by Hilton Saint Petersburg ExpoForum aimed at improving the current system of personnel incentives, the proposed measures have high economic efficiency and have been proposed for implementation. When collecting the data necessary to perform the work, search engines were used: Yandex, the scientific electronic library eLibrary.RU, Google Academy (Google scholar), Scopus/ScienceDirect. The following programs were used in data processing: Microsoft Word, Excel, PowerPoint; the following methods were used: statistical methods, graphical, analysis, synthesis, generalization, etc., information technologies: data technologies and information technologies (algorithmic languages, tabular processors); text (word processors and hypertext); graphics (graphics processors); expert systems.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 23
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics