Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Целью данной работы было проведение расчетов и проектирование ресторана европейской кухни, специализирующего на приготовлении блюд с использованием сыров. В работе проведен анализ рынка услуг предприятия общественного питания, разработана концепция ресторана. Обоснована вместимость предприятия – 68 мест с учетом арендуемой площади 311 м2. Установлен режим работы зала – с 10:00 до 23:00. При проведение маркетингового исследования использовались следующие базы данных: ЦИАН, 2GIS. Производственная мощность ресторана рассчитана на 1500 блюд в день. В меню включено 40 блюд, винная карта содержит 20 позиций вин. Для ресторана произведен расчет и спроектированы складские и производственные, административно-бытовые помещения и помещения для потребите-лей. Расчеты осуществляли с использованием Microsoft Excel. При выполнение графической части использовали пакет программ nanoCAD. Разработано штатное расписание на 35 сотрудников и график выхода на работу. Приведена должностная инструкция для сомелье. Описаны мероприятия по обеспечению безопасности деятельности в проектируемом ресторане. Товарооборот ресторан по расчетам составил 302,73 млн. руб., рентабельность хозяйственной деятельности 17,62%, валовый доход 181,64 млн. руб., расходы на оплату труда 42,911 млн. руб. с учетом дополнительных социальных выплат. Срок окупаемости проектируемого ресторана 2,3 года.
The purpose of this work was to make develop and design a European cuisine restau-rant specializing in cheeses. The paper analyzes the market of public catering services, and develops the con-cept of a restaurant. The capacity of the enterprise is justified – 68 seats, taking into account the leased area of 311 m2. The working hours of the hall are set from 10:00 to 23:00. During the marketing research, the following databases were used: CYAN, 2GIS. The restaurants production capacity is designed for 1,500 meals per day. The menu includes 40 dishes, the wine list contains 20 wine items. Warehouse and production, administrative and household premises and consum-er premises have been calculated and designed for the restaurant. Calculations were performed using Microsoft Excel. When executing the graphical part, the nanoCAD software package was used. A staffing table for 35 employees and a schedule for entering the workforce have been developed. The job description for the sommelier is given. The measures to ensure the safety of activities in the projected restaurant are described. The turnover of the restaurant is estimated to be 302.73 million, the profitability of economic activity is 17.62%, gross income is 181.64 million rubles, labor costs are 42.911 million rubles, taking into account additional social benefits. The payback period of the projected restaurant is 2.3 years.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All |
![]() |
||||
Internet | Authorized users SPbPU |
![]() |
||||
![]() |
Internet | Anonymous |
Usage statistics
|
Access count: 0
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |