Details

Title: Разработка системы управления номерным фондом гостиницы: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 43.03.01 «Сервис» ; образовательная программа 43.03.01_01 «Сервис в индустрии гостеприимства»
Creators: Балаев Дмитрий Станиславович
Scientific adviser: Морозова Марина Александровна
Other creators: Карманова Анна Евгеньевна
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2021
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: служба номерного фонда; структуры управления; гостиничный бизнес; совершенствование обслуживания; повышение; эффективности; улучшение сервиса; room service; management; structures; hotel business; service improvement; efficiency improvement
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 43.03.01
Speciality group (FGOS): 430000 - Сервис и туризм
Links: Отзыв руководителя; Отчет о проверке на объем и корректность внешних заимствований
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2021/vr/vr21-4252
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение, печать, копирование)
Record key: ru\spstu\vkr\15955

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network Action 'Download' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Данная работа направлена на изучение и анализ системы службы номерного фонда гостиничного предприятия, а также посвящена разработке рекомендаций по улучшению качества обслуживания и налаживанию системы управления номерным фондом гостиницы на примере отеля "Домина". Задачи, которые решались в ходе исследования: 1. Изучение теоретических аспектов работы службы номерного фонда. 2. Исследование методов и принципов работы службы номерного фонда на примере отеля "Домина". 3. Выявление недостатков и проблем в системе управления службы номерного фонда на рассматриваемом гостиничном предприятии. 4. Разработка рекомендаций по улучшению системы управления номерным фондом и улучшению качества обслуживания клиентов в отеле "Домина". Работа проведена на базе гостиничного предприятия ООО "Домина", откуда был получен основной объем фактического материала: сведения о самом гостиничном предприятии, о специфике управления номерным фондом, о сотрудниках службы, о методах взаимодействия гостей и персонала. В работе проанализирована деятельность службы номерного фонда отеля "Домина", были найдены проблемные аспекты в работе анализируемой службы. В ходе работы проанализирован уровень обслуживания клиентов и конечная удовлетворенность клиентов оказанными услугами. Предложен ряд мероприятий по улучшению качества обслуживания и повышению уровня сервиса на предприятии.

This work is aimed at studying and analyzing the room service system of a hotel enterprise, as well as developing recommendations for improving the quality of service and establishing a hotel room management system based on the example of the Domina Hotel. Tasks that were solved in the course of the study: 1. Study of the theoretical aspects of the number fund service. 2. Study of the methods and principles of the room service on the example of the hotel "Domina". 3. Identification of shortcomings and problems in the management system of the room service at the hotel enterprise in question. 4. Development of recommendations for improving the room management system and improving the quality of customer service at the Domina Hotel. The work was carried out on the basis of the hotel company Domina LLC, from which the main volume of factual material was obtained: information about the hotel company itself, about the specifics of room management, about the service employees, about the methods of interaction between guests and staff. The paper analyzes the activities of the room fund service of the Domina hotel, and finds problematic aspects in the work of the analyzed service. In the course of the work, the level of customer service and the final customer satisfaction with the services provided were analyzed. A number of measures to improve the quality of service and increase the level of service at the enterprise are proposed.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read Print Download
Internet Authorized users SPbPU Read Print Download
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 21
Last 30 days: 1
Detailed usage statistics