Details

Title: Обеспечение конкурентоспособности компании на основе совершенствования мотивации персонала: выпускная квалификационная работа бакалавра: направление 38.03.02 «Менеджмент» ; образовательная программа 38.03.02_01 «Бизнес-администрирование»
Creators: Сеидов Камран Угур Оглы
Scientific adviser: Харламова Татьяна Львовна
Other creators: Измайлов Максим Кириллович
Organization: Санкт-Петербургский политехнический университет Петра Великого. Институт промышленного менеджмента, экономики и торговли
Imprint: Санкт-Петербург, 2022
Collection: Выпускные квалификационные работы; Общая коллекция
Subjects: конкурентоспособность компании; общественное питание; оценка эффективности; повышение конкурентоспособности; персонал; competitiveness of the company; catering; efficiency assessment; competitiveness analysis; competitiveness improvement; personnel
Document type: Bachelor graduation qualification work
File type: PDF
Language: Russian
Level of education: Bachelor
Speciality code (FGOS): 38.03.02
Speciality group (FGOS): 380000 - Экономика и управление
DOI: 10.18720/SPBPU/3/2022/vr/vr22-3578
Rights: Доступ по паролю из сети Интернет (чтение)
Additionally: New arrival
Record key: ru\spstu\vkr\20133

Allowed Actions:

Action 'Read' will be available if you login or access site from another network

Group: Anonymous

Network: Internet

Annotation

Целью работы является разработка мер по повышению конкурентоспособности компании. Задачи работы: рассмотреть основные теоретические аспекты конкурентоспособности предприятия; определить сущность и понятие мотивации персонала в организации; изучить управление мотивацией как фактор повышения конкурентоспособности; провести анализ системы мотивации исследуемой организации; провести конкурентный анализ исследуемой организации; определить мероприятия по внедрению методов нематериальной мотивации сотрудников исследуемой организации; определить социально–экономическую эффективность предлагаемых мероприятий. Разработка выполнялась на материалах предприятия ООО «СУШИ-БАР ЕВРАЗИЯ». Методы: применялся анализ конкурентоспособности, сравнительный анализ конкурентов, SWOT–анализ, анализ хозяйственной деятельности компании, анализ эффективности предложенных мероприятий. Основные результаты работы: был выполнен анализ хозяйственной деятельности компании ООО «СУШИ-БАР ЕВРАЗИЯ», с последующим выявлением слабых сторон компании. Были разработаны мероприятия по повышению конкурентоспособности компании с последующим обоснованием их эффективности. Практическая значимость данной работы заключается в возможности реализации предложенных мер по повышению конкурентоспособности деятельности компании ООО «СУШИ-БАР ЕВРАЗИЯ».

The purpose of the work is to develop measures to improve the competitiveness of the company. Tasks of the work: to consider the main theoretical aspects of the competitiveness of the enterprise; to define the essence and concept of staff motivation in the organization; to study motivation management as a factor of increasing competitiveness; to analyze the motivation system of the organization under study; conduct a competitive analysis of the organization under study; to determine measures for the introduction of methods of non-material motivation of employees of the organization under study; to determine the socio–economic efficiency of the proposedmeasures. The development was carried out on the materials of the company "SUSHI BAR EURASIA". Methods: competitiveness analysis, comparative analysis ofcompetitors, SWOT analysis, analysis of the company's economic activity, analysis of the effectiveness of the proposed measures were used. Main results of the work: The analysis of the economic activity of the company "SUSHI BAR EURASIA" LLC was carried out, followed by the identification of the weaknesses of the company. Measures have been developed to improve the competitiveness of the company's activities with subsequent justification of their effectiveness. The practical significance of this work lies in the possibility of implementing the proposed measures to improve the competitiveness of the company's activities of SUSHI BAR EURASIA LLC.

Document access rights

Network User group Action
ILC SPbPU Local Network All Read
External organizations N2 All Read
External organizations N1 All
Internet Authorized users SPbPU Read
Internet Authorized users (not from SPbPU, N2) Read
Internet Authorized users (not from SPbPU, N1)
-> Internet Anonymous

Usage statistics

stat Access count: 0
Last 30 days: 0
Detailed usage statistics