Table | Card | RUSMARC | |
Allowed Actions: –
Action 'Read' will be available if you login or access site from another network
Group: Anonymous Network: Internet |
Annotation
Тема выпускной квалификационной работы: «Разработка технологии мучных изделий из пресного теста с фитодобавкой C. vulgaris». Цель работы – разработка рецептур мучной продукции из пресного теста с оптимальным содержанием фитодобавки. Методы: общенаучные; расчётные. Предмет работы: органолептические, физико-химические, микробиологические свойства продукции. Задачи исследования: 1. Поиск режимов для культивирования биомассы C. vulgaris. 2. Отработка рецептуры изделий. 3. Подбор оптимальной добавки биомассы C. vulgaris. 4. Определение физико-химических характеристик. 5. Расчёт энергетической ценности. 6. Определение безопасности. Режимы культивирования подобраны, принято решение использовать фитодобавку в количестве 5 % к массе муки. Физико-химические характеристики изделий соответствуют нормативным показателям, энергетическая ценность позволяет сделать вывод о целесообразности введения фитодобавки C. vulgarisв мучные изделия. Безопасность изделий зависит от микробиологического исследования и анализа на содержание тяжелых металлов. Результаты могут быть применены в области технологии и организации общественного питания, нутрициологии, биотехнологии.
The subject of the graduate qualification work is "Development of technology of flour products from unleavened dough with phyto supplement C. vulgaris". The purpose of the work is to develop recipes for flour products made from unleavened dough with an optimal content of phyto supplement. Methods: general scientific (analysis, description, comparison); calculated. Subject of work: organoleptic, physico-chemical, microbiological properties of products. Based on the results of the quality indicators of muffins, tartelettes, conclusions are drawn about their compliance with GOST 15052-2014, GOST 24901-2014, respectively, the optimal dosage of the C. vulgaris supplement is revealed. Tasks that were solved during the study: 1. Search for optimal modes for cultivation of C. vulgaris microalgae. 2. Working out the formulation of products from unleavened dough. 3. Selection of the optimal C. vulgaris biomass additive. 4. Determination of physical and chemical characteristics of products. 5. Calculation of energy value. 6. Determination of the safety of finished products. As a result of the study, cultivation modes were selected, with an organoleptic assessment, it was decided to use a phytodrug in the amount of 5 % by weight of flour. The physico-chemical characteristics of the products correspond to the normative indicators, the energy value allows us to conclude that it is advisable to introduce C. vulgaris herbal supplements into flour products. In determining the safety of finished products, a microbiological study and analysis for the content of heavy metals were carried out. The results of the final qualifying work can be applied in the field of technology and organization of public catering, nutritionology, biotechnology.
Document access rights
Network | User group | Action | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
ILC SPbPU Local Network | All | |||||
Internet | Authorized users SPbPU | |||||
Internet | Anonymous |
Usage statistics
Access count: 13
Last 30 days: 0 Detailed usage statistics |